keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Karibia - Sunnuntai - kotona jälleen

Yö kului kellon mukaan vauhdikkaasti, siitä piti huolta aikavyöhykkeet. Koska lensimme lännestä itään, napsahti kelloon aina tunti lisää aikaa joka aikavyöhykkeellä. Todellisuudessahan näin ei tapahtunut vaan aika mateli lennolla yhtä hitaasti kuin aina ennenkin. Nyt oli yölento, joten aika todellakin mateli. Väsytti, mutta olen huono nukkumaan istuma-asennossa. Yöllä ei myöskaan tarjoilla mitään, tosin yksi tarjoilukärry oli jätetty uloskäynnin viereen, jossa poikkesinkin vettä juomassa samalla kun jaloittelin. Niin ei siinä kärryssä ollut kuin mehua, limsaa ja vettä. Jalat kyllä puutuikin ja tuntui että koneen penkki oli jo istuttu puhki. En käyttänyt nytkään lentosukkia, vaikka olin kyllä sellaisillakin varustautunut. Kuuntelin äänikirjaa ja kirjoittelin blogia. Onneksi olin saanut jo Suomesta käsin netin kautta varattua käytäväpaikan. Oli helppo nousta yöllä vessaan tai kävelemään, ilman että joutui herättämään jotain nukkuvaan ranskalaista kanssamatkustajaa.

Pariisin Charles De Gaulle on todella iso kenttä. Lento Suomeen lähti terminaalista kaksi, johon siirryttiin bussilla. Lisäksi sai kävellä pitkät pätkät ja seurata opasteita. Silti tuntui yhdessä kohdassa että nyt on eksytty. Onneksi meillä oli neljän tunnin odottelu, joten sai rauhassa käydä kahvilla ja ostoksilla sekä myös rauhassa siirtyä portille ilman suurempaa stressiä. Portilla kuulin jonkun suomalaisen puhuvan, että parin tunnin lisäodottelusta olisi maksettu muutama satanen rahaa, koska kone oli ylibuukattu.

Pariisin kentällä näin rullaustieltä koneesta museoidun Concorde koneen. Ensin mietin että onko se aito, koska se näytti pieneltä, mutta sehän on oikeasti pieni. 




Finnair operoi välin Pariisi Helsinki ja sen huomasi. Leipä maksaa seitsemän euroa. Lisäksi rahastamiseen kuluu ikuisuus. Taisin jopa torkahtaa koneessa ja Helsinkiin päästyä alkoi jännitys, tuleeko laukutkin. Kaikki laukut tuli, tosin Sannan laukku oli avattu ja lukko hävitetty vaikka se oli TSA lukko, johon pitäisi lentokentillä olla avaimet...

Ai että kun näyttää mukavalle! Vetistä loskaa pitkästä aikaa. Helsingissä ollaan. Bussilla Tamperetta kohti ja loska alkoi muuttua lumeksi. Sitä olikin tullut vuorokauden aikana noin 15 senttiä. Taas jouduttiin odottamaan taksia Tampereella. Taksikeskus ei vastannut ja tolpalta tilattiin tilataksi joka lähti varmaan kotoa keikalle.




Ei tämä Karibian reissu vielä ole ohi. Aion kirjoitella vielä yhteenvedon, johon yritän kattavasti koota reissun teknisiä tietoja ( esimerkiksi mitä tarkoittaa maininki :) ) ja muuta huttua. Kiitokset kaikille seuraajille ja matkaseuralle tässä vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti