lauantai 17. tammikuuta 2015

Karibia - lähtö

Nyt se taas alkaa, lomapurjehtiminen. Moni on tullut tämän blogin johdosta juttelemaan ja kannustamaan jatkamaan kirjoittelua. Kiitos siitä kaikille. Tuleva teksti on samaa äidinkielemme pahoinpitelyä, onhan kirjoittaja edelleen sama. Kirjoitusvirheitä tulee ja joudutte lukemaan lauseita useampaan kertaan, ettekä silti ymmärrä mitä yritän selittää. Mutta katselkaa sitten kuvia. Edelleen, yritän tarjoilla niitä tietoja mitä olen itse ennen reissua etsiskellyt.




Nyt ollaan menossa hieman pidemmälle, Karibialle. Kuvaa en tallettanut etukäteen vaan nappasin sen bussissa olleesta lehdestä :) Jälleen kerran olen lukenut muutamia blogeja jotka käsittelevät purjehdusta tuolla Atlantin toisella puolella. Silti en oikein osaa odottaa mitä tuleman pitää. Karibia ei ole se ihan ensimmäinen paikka mihin lähdetään purjehtimaan ja syy on aika selvä, se on kaukana. Nyt matkanteko on aloitettu bussilla ja ollaan tulossa Keimolaan bussin vaihtoon ja siitä sitten edelleen kentälle. Nyt on lauantai ja lento Helsingistä Hollannin Scipholiin lähtee 18:00. Matka ei todellakaan alkanut rennosti, ei sinnepäinkään. Bussin piti lähteä 13:30 ja aloin soittamaan tilataksia hyvissä ajoin 12:35. Vaan eivätpä vastanneet Tampereen aluetaksista. Puhelu vain hälyytti, mutta ei vastausta. Kahdella puhelimella soitettiin ja ehdin kokeilla invataksin tilaustakin, mutta ei mitään. Aivan käsittämätöntä, oltiin siis jo myöhästymässä bussista ja matkalla piti vielä noutaa kolme reissulaista lisää. Reilu parikymmentä minuuttia soitettiin taksia, mutta ei vastausta. Suunnitelma F käytäntöön ja saatiin yksityinen autokyyti keskustaan, eikä sitten myöhästytty. Ihan liikaa dramatiikkaa loman alkumetreille.




Taas kerran yritän kirjoittaa blogia melko lennossa, kirjaimellisesti. KLM:n koneella lennetään nyt ja lentoa olisi edessä reipas kaksi tuntia. Reittilennolla kahvi leivällä kuuluu hintaan, pieni juttu mutta arvostan. Me valitsimme lennon Saint Martenin saarelle Hollannin kautta. Vaihtoehtona olisi ollut Air Francen lento Pariisin kautta. Vaihtoaika Charles De Gaullen kentällä olisi ollut tunti, sen pitäisi lentoyhtiön mukaan riittää, mutta emme halunneet ottaa riskiä vaan valitsimme yhdeksän tunnin odottelun lähellä Amsterdamia. Yön vietämme lentokentän lähellä hotellissa. Uni tuskin tulee, mutta lepäilyä kuitenkin. Suoria lentoja Suomesta Karibialle ei ole tarjolla. Huomenna jatkamme sitten yhdeksän tunnin lennolla määränpäähän.





Pitkähköihin lentoihin olen varautunut monin eri tavoin. Olen jo pitkään ollut kiinnostunut vastameluteknologiasta, mutta en ole päässyt sitä missään oikein testamaan. Kaveri kehui ennen reissua Bosen QC20i vastamelukuulokkeita ja pitkään jo sellaisista haaveilleena tein sijoituksen. Ostohan oli ihan sika säkissä, sillä eipä korvaan työnnettäviä nappeja missään testailemaan pääse. Onneksi ei mennyt rahat hukkaan vaan härpäkkeet toimivat kuten odotin. Tietenkään ei voi odottaa täydellistä hiljaisuutta, mutta merkittävää lentomelun vaimenemista. Nytkin tulpat päässä nautiskelen musiikista ilman suurempia suhinoita. Suosittelen, toimivat myös bussissa. Kuulokkeiden StayHear+ sovitteet sopivat ainakin itselleni erittäin hyvin. Sulkevat korvakäytävän hyvin, mutta eivät paina. Irtoamista estää silikoninen kaari, joka ottaa tukea korvalehdestä.




Reissuun meitä lähtee tällä kertaa kahdeksan purjehtijaa. Vene on hieman isompi kuin viime reissulla. Kroatiassa vene oli 43 jalkainen neljällä kajuutalla. Nyt olemme varanneet jo vuosi sitten venemessuilta Mooringsin 50.5 jalkaisen purjeveneen viidellä kajuutalla.




Lento meni oikein mukavasti, ei kestänyt liian kauaa. Kone ei ollut ihan täynnä, tyhjiä paikkoja siellä täällä. Laitoin kuvan sisältä koneesta, koska veikkaan että seuraava kuva on sitten erilainen. En ole koskaan ollut Jumbon kyydissä. Siellä pitäisi olla keskirivit ja käytävät monikossa. Ihan jännittää huominen. Tällä hetkellä ollaan Scipholin lentokentän vieressä Ibis Budget hotellissa. Hotelli on nimensä mukaan edullinen. Tarjolla on oikein parisänky ja kerrossänky. Valitsin yläpedin, sillä naispuoleiset otti yhteisen huoneen ja miehet jakoi loput. Viimeksi olen sellaisessa tainnut nukkua armeijassa. No täällä on tarjolla netti, joten yritän saada tämän ensimmäisen postauksen ulos. Nelisen tuntia tässä voisi koittaa nukkua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti